boekpresentatie en fototentoonstelling 'Jip in en om De Pijp'

Presentatie bundel 'Jip in en om De Pijp'


Op zondag 28 januari, om 11.30 uur
vindt in de inloopruimte van de Oranjekerk de presentatie plaats van de verhalenbundel 'Jip in en om De Pijp'.

Jip Kreijns had het talent het kleine verhaal met grote lijnen in de tijd te verweven. De inkijkjes die hij geeft in de kerk en in de buurt zijn persoonlijk, leerzaam en verrassend. Ze handelen over bekende en minder bekende plaatsen in de Pijp en Zuid, over mensen en geloven, kleine geheimen, geschiedenis en schoonheid.

Jip Kreijns schreef de verhalen voor het kerkblad van de Oranjekerk, ze waren een belangrijke reden het blad met graagte te lezen. Bij Jips afscheid als scriba (secretaris) van de Oranjekerk werd daarom besloten een bundel samen te stellen met een selectie van de verhalen. Omdat we verwachten dat de verhalen van Jip voor een groter publiek dan alleen de Oranjekerk van waarde zijn, zal de bundel na de presentatie te koop zijn.

Het verschijnen ervan mag Jip verdrietig genoeg niet meer beleven. Hij is in juni 2017 overleden maar heeft zelf nog mee kunnen denken over de samenstelling van de bundel.

Fototentoonstelling


De mooie foto’s die door voornamelijk Christian Sandoval en Sandra Haverman gemaakt zijn om de verhalen van Jip te verlevendigen, worden nog tot 2 april tentoongesteld, op zondag na de kerkdienst, tussen 11.00-12.00 uur, en als de kerk open is.

De duo-expositie van Angelique Gijsbertse en Saskiarty toont een rijke schakering aan observaties. Kleur schuwen ze beiden niet. Ze gebruiken deze om de afbeeldingen te ondersteunen, afwisselend dromerig dan wel indringend.

Zowel Angelique Gijsbertse als Saskiarty kennen het kerkgebouw al veel langer.  Angelique is bijna vijftig jaar geleden om de hoek geboren in de van Ostadestraat 213. En Saskiarty zag  het kerkgebouw  zeven jaar lang als "haar achtertuin". ‘We vinden het beide geweldig om in zo’n  mooi gebouw te exposeren. Hier komen schilderijen heel goed tot hun recht. Hopelijk komt het plezier waarmee wij eraan gewerkt hebben goed over.’

Bezoektijden: zondag 11.00 – 12.00 uur
maandag en vrijdag 15.00 – 16.30 uur

Feestelijke opening:
zondag 11 oktober om 11.45 uur
met muzikale bijdrage van Petra Rosa, harp

Mirelva Berning is geboren in Amsterdam in 1961. Haar werk is te herkennen onder de naam Mi. Mirelva is autodidact, zij begon met tekenen en schilderen om haar motoriek te oefenen na een herseninfarct in 2012. Haar inspiratie komt voort uit de wil een ‘sterke vrouw’ te zijn en staat centraal in veel van haar werken. Het is dus eigenlijk een mooie aanleiding voor haar, om deze expositie te baat te nemen om het ‘vrouwenvolk’ ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag in de schijnwerpers te zetten. Meer informatie: www.mi-art-amsterdam.nl