De Nieuwe Club en Manola Sint Jago

T/m zondag 2 september 2018 is er een nieuwe duo-expositie.
De expositie omvat schilderijen, tekeningen en handwerk van 'De Nieuwe Club' en schilderijen van Manola Sint Jago. 'Tijdens deze tentoonstelling laat ik mijn schilderijen een verhaal vertellen over mijn cultuur en mijn achtergrond.' (van de website van Manola Sint Jago).

De Nieuwe Club is een groep van 14 ouderen met een GGZ-achtergrond, die elke donderdag samen komen in Huis van de Wijk de Pijp. Exposeren is voor deze groep mensen een nieuwe stap in het contact leggen met anderen, iets wat niet iedereen altijd even gemakkelijk afgaat. Met de titel 'Crazy World' willen we vooral uitdrukken dat niet wij, maar de wereld gek is (geworden)'. Maar ook de wereld die in de kunstwerken tot uiting komt kan als gek (anders) worden ervaren. Daar is het tenslotte kunst voor!’ (Nienke Beukers, coördinator)

Vanaf 24 juni t/m zondag 2 juni 2018 is de tentoonstelling te zien op donderdag en zaterdag tijdens de Open Kerk en op zondag na de dienst, van 11.15-12.45 uur.

De duo-expositie van Angelique Gijsbertse en Saskiarty toont een rijke schakering aan observaties. Kleur schuwen ze beiden niet. Ze gebruiken deze om de afbeeldingen te ondersteunen, afwisselend dromerig dan wel indringend.

Zowel Angelique Gijsbertse als Saskiarty kennen het kerkgebouw al veel langer.  Angelique is bijna vijftig jaar geleden om de hoek geboren in de van Ostadestraat 213. En Saskiarty zag  het kerkgebouw  zeven jaar lang als "haar achtertuin". ‘We vinden het beide geweldig om in zo’n  mooi gebouw te exposeren. Hier komen schilderijen heel goed tot hun recht. Hopelijk komt het plezier waarmee wij eraan gewerkt hebben goed over.’

Bezoektijden: zondag 11.00 – 12.00 uur
maandag en vrijdag 15.00 – 16.30 uur

Feestelijke opening:
zondag 11 oktober om 11.45 uur
met muzikale bijdrage van Petra Rosa, harp

Mirelva Berning is geboren in Amsterdam in 1961. Haar werk is te herkennen onder de naam Mi. Mirelva is autodidact, zij begon met tekenen en schilderen om haar motoriek te oefenen na een herseninfarct in 2012. Haar inspiratie komt voort uit de wil een ‘sterke vrouw’ te zijn en staat centraal in veel van haar werken. Het is dus eigenlijk een mooie aanleiding voor haar, om deze expositie te baat te nemen om het ‘vrouwenvolk’ ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag in de schijnwerpers te zetten. Meer informatie: www.mi-art-amsterdam.nl

te koop voor €15