Bundel 'Jip in en om De Pijp'

Jip Kreijns schreef prachtige verhalen voor het kerkblad van de Oranjekerk, Kerk in De Pijp. De column van Jip had de titel: Jip in en om De Pijp en zijn verhaal was een belangrijke reden het blad met graagte te lezen. Bij Jips’ afscheid als scriba (secretaris) van de Oranjekerk is daarom besloten een bundel samen te stellen met een selectie van de verhalen.

De bundel verscheen in januari 2018. Het verschijnen ervan mocht Jip verdrietig genoeg niet meer beleven. Hij overleed in juni 2017. Wel heeft hij nog mee kunnen denken over de samenstelling van de bundel.

Omdat de verhalen van Jip voor een groter publiek dan alleen de Oranjekerk van waarde zijn, is de bundel met prachtige foto's voor iedereen te koop:

  1. Op zondag na de kerkdienst (tussen 11.15-12.00 uur) en door de week tijdens de open kerk (voor €15, graag contant).
  2. Via een bestelling: als u €15/boek + €5 extra verzendkosten (of €10 extra voor enkele exemplaren) overmaakt op het rekeningnummer van de Oranjekerk Amsterdam, NL02 INGB 0004881800, o.v.v. ‘Jip in en om De Pijp’ + uw adresgegevens, krijgt u uw bestelling binnen 10 werkdagen toegestuurd.

Jip had het talent het kleine verhaal met grote lijnen in de tijd te verweven. De inkijkjes die hij geeft in de kerk en in de buurt zijn persoonlijk, leerzaam en verrassend. Ze handelen over bekende en minder bekende plaatsen in de Pijp en Zuid, over mensen en geloven, kleine geheimen, geschiedenis en schoonheid.

Vragen kunt u mailen naar .