Eerst Zien Dan Geloven

Eerst Zien Dan Geloven

Iedere dag, elke week of misschien maar een paar keer per jaar komen Amsterdammers in gebedshuizen samen om zich te verbinden, met anderen en met hun geloof. Voor Eerst zien dan geloven vroegen CC Amstel en artistiek coördinator Hanna Timmers aan drie theatermakers om zich onder te dompelen in de verhalen van de Oranjekerk in de Van Ostadestraat, de islamitische gemeenschap Al Choura in de Jekerstraat en de Liberaal Joodse Gemeente aan de Zuidelijke Wandelweg.

De afgelopen maanden presenteerden Gerbrand Bos, Khadija Massaoudi en Hilde Tuinstra al kleine ontmoetingen in een vorm die past bij onze nieuwe realiteit. Op vrijdag 14 en zondag 16 mei 2021 komen deze verhalen samen en presenteren wij het eindresultaat tijdens een besloten, theatrale fietsroute. Samen met een gids fietst het publiek in duo's vanaf CC Amstel langs de drie gebedshuizen, om weer te eindigen bij ons theater.

Meer weten over het project? Een overzicht van alle verhalen en ontmoetingen die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden.