Loop mee: Klimaatwandeling

De Raad van Kerken Amsterdam organiseert (stille) zaterdag 16 april 2022 een klimaatwandeling door Amsterdam-Oost. In groepjes van tien personen voeren we langs tal van groene duurzaamheidsinitiatieven in de Dapperbuurt en de Indische Buurt. De kerken willen hiermee zichzelf en anderen inspireren en een hart onder de riem steken: ook initiatieven op kleine schaal doen ertoe. Deelnemers kunnen al wandelend ontdekken wat zij zelf kunnen doen voor een beter klimaat. De mensen achter de deelnemende initiatieven vertellen graag hun inspirerende verhaal!

Er zijn drie verschillende startpunten.

  • De lange wandeling (5 km), deze start om 11.00 uur,
  • de middellange (2,5 km), deze start om 13.00 uur en
  • de korte (2 km) wandeling, deze start om 14.00 uur.

Alle routes eindigen in de Muiderkerk, waar om 16.00 uur een afsluitende vesper met gelegenheidskoor is.

Loop je ook mee? Zet de datum van 16 april alvast in je agenda en geef je op via www.aanmelder.nl/klimaatwandeling. Zie www.rvkamsterdam.nl voor meer informatie of neem contact op met Henk Meulink.

Met deze variant op de ‘walk of peace’ betuigen de meer dan twintig kerken en geloofsgemeenschappen hun bezorgdheid over de aantasting van het leven als gevolg van de klimaatverandering. Ze voegen zich bij de internationale oproep van kerkleiders om in actie te komen: ‘Luister naar de roep van de aarde!’