Wat vieren we met Kerst

Een geboorte is altijd bijzonder of je nu gelovig bent of niet. Mensen spreken over al-dan-niet kinderen willen of kinderen hebben, maar uiteindelijk zegt bijna iedereen dat ze een baby ‘gekregen’ hebben. Bij de geboorte van Jezus waar ieder jaar in december bij wordt stilgestaan, ‘ontvangt’ de hele wereld een kind als geschenk: vrede voor de wereld – vrede op aarde.

Kerst is: de viering van de komst van Jezus, die de zoon van God en Christus wordt genoemd. Daaraan danken we onder andere onze jaartelling. Alles na die geboorte wordt ‘na Christus’ genoemd. Die goddelijke geboorte wordt gezien als een nieuw begin, licht in de duistere wereld ook nú nog. In de Bijbel staat als reden voor dit geschenk dat ‘God de wereld alzo lief had’.

Maar wat weet je er werkelijk van? Wat zeg je als je moslimburen je vragen waar de kerstboom voor staat? En waar komen de herders, os en ezel en de wijzen vandaan? Welke tradities zijn er bij het vieren van Kerst en hoe ‘verplicht’ is het om mee te doen met de traditie van overvloedige maaltijden? Op (bijna) al deze vragen wordt ingegaan in de brochure van ds. Joke van der Velden: Wat vier je met Kerst?

Wat vieren we met pasen

Wat vieren we met pasen

wat vieren we met Pinksteren

wat vieren we met Pinksteren

geloof in de Oranjekerk

geloof in de Oranjekerk