Stille Week 2023

De Stille Week, die op zondag 2 april met Palm- en Passiezondag is aangebroken, is zonder meer de belangrijkste week op de christelijke jaarkalender. Alles draait om de persoon van Jezus Christus, maar niet minder om de wijze waarop de mensen in zijn omgeving op Hem reageren.

Alle hoogte en diepte komt aan het licht, totdat het helemaal stil wordt, doodstil. Voor de Mens naar Gods hart bleek geen plek op aarde. De Stille Week is een week op het scherpst van de snede. Wat moet er van hoop, liefde, vergeving, verzoening, vrijheid, gerechtigheid, vrede terechtkomen? Hoe komen wij terecht: mens en wereld?

Durf jij de stilte aan? Laat je begeleiden door de verhalen die in deze week ieder jaar weer verteld worden, en doe dat samen. Loop de weg mee naar het einde, de stilte in.

Diensten in de Stille Week in de Oranjekerk

  • wo 5 april om 19.00 uur: Schortelwoensdag - avondgebed (vooral voor jongeren van 17-30 jaar - iedereen welkom)
  • do 6 april om 19.30 uur: Witte Donderdag - viering rond de instelling van de Maaltijd van de Heer
  • vr 7 april om 15.00 uur: Goede Vrijdag - Kruisweg in de Vredeskerk
  • vr 7 april om 19.30 uur: Goede Vrijdag - Oecumenische Gedachtenisdienst bij het lijden en sterven van de Heer
  • za 8 april om 21.00 uur: Stille Zaterdag - Paasnachtdienst.
In alle diensten gaat ds. Wielie Elhorst voor, behalve op Goede Vrijdag. Dan is ds. André Fox voorganger, die onder andere door lector Ton van Hal van de Vredeskerk wordt bijgestaan. In de Kruiswegviering op Goede Vrijdag in de Vredeskerk gaan voor pastoor Eric Fennis en ds. Wielie Elhorst.
wat vieren we met pasen

wat vieren we met pasen